Trappträning

Att vardagsmotionen är viktig och relevant matas vi hela tiden med. Ta trapporna istället för hissen eller promenera istället för att ta bussen är sånt man får höra rätt ofta och det är bra men det är ju inte alltid man har lust med det. Sen är det ibland svårt med tiden, det finns ju gränser på vad man kan prioritera bort eller ens få möjlighet till.

I mitt fall är det svårt med tiden och därför tränar jag på mina lunchraster, men nu har jag kommit på en grej som jag kan göra lite då och då när det finns lite tid över på jobbet, nämligen trappträning. Det finns mängder av saker man kan göra i trappor förutom att gå eller att springa uppför dom. Balans, styrka och kondition kan förbättras med hjälp av en sån enkel och tillgänglig sak som trappor. Lårmuskler, vadmuskler och sätesmusklerna kan lätt få sig en omgång och varje steg räknas. Man kan även köra plankan, armhävningar eller knäböj.

Själv så nöjer jag mig hittills med att gå 20 våningar upp och sen ta hissen ned. Jag tar det lugnt och försöker hålla ett jämnt tempo utan att stressa. Jag vill inte överanstränga knän och leder men planen är att öka takten successivt. Nästa vecka tänkte jag klocka mig själv och sen se om tiden blivit bättre om en månad eller två. För mig är förbättringsresultat viktigt, jag vill gärna kunna mäta framstegen på något sätt.


Jag idag, halvvägs upp i hötorgsskrapan

Trappträning liksom löpning är väldigt mätbart, det är inte en slump att det är just löpning som är mitt val och apropå löpning så närmar sig April och den där halvmaran med stormsteg. Jag ska nog ta och inviga mina kettlebells imorgon, jag har inte tid att låta bli att träna, så det är tur att jag tycker det börjar bli kul igen!

 

Ps. Följ mig på Instagram, @svettpannbenochskavsar heter jag där.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s