Posörerna vs. nyårlöften

Att det klagas hej vilt på ”nyårslöftena” undgår knappast någon som besöker ett gym i början på året. Det gnälls över att dom tar plats, är långsamma, dom kan inte ”gym-reglerna” och borde inte ens få beträda gymmet för ”dom kommer ändå att tröttna”.

Lustigt det där. Jag tänker att alla som betalar för sig är välkomna, att alla som vill nå sitt mål borde uppmuntras och att alla har varit nya nån gång. Och att dom tar plats? Ja, det gör vi väl alla. Några mer än andra. Och då syftar jag inte ens på nyårslöftena.

Jag syftar på dom som inte vill lyfta på röven mellan sina set, för att dom är fullt upptagna med att sitta och checka in på Facebook och berätta för polarna vilka övningar dom kört. Det kan jag tycka är mer störande än nån som är lite långsam pga att hen är nybörjare.

Dom som står och håller på fria vikter för att dom ska hitta en schysst position att fota för att lägga upp på Instagram, där dom ser mest muskulösa och/eller smala ut.
Det kan jag tycka är mer störande än nån som är lite långsam pga att hen är nybörjare.

Eller dom som står och hänger på en maskin medan polaren kör på den bredvid. ”Det är väl bara att säga till” tänker några då. Jo, men alla känner sig inte bekväma med det och helt ärligt, det ska väl ändå inte behövas?
Det kan jag tycka är mer störande än nån som är lite långsam pga att hen är nybörjare.

På alla platser där många människor, okända för varann, samlas är det viktigt att visa hänsyn. Bara för att man är ”stammis” så betyder det inte att man har större rätt till utrymmet. Däremot så betyder det att man har större möjlighet till att vara ett föredöme och innan man klagar på nybörjarna, så kan man se över sitt eget beteende.

Annonser

2 thoughts on “Posörerna vs. nyårlöften

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s