I call it the comeback

Idag började jag springa igen! Eller ja, typ. Det blir ju korta intervaller nu i början. Måste hela tiden påminna mig själv om att skynda långsamt, att jag inte kan gasa på efter förlossningen utan att jag måste låta kroppen hinna med att återhämta sig. Därför har jag även denna gång valt att komma upp i dom första 5km med appen C25K. Den är toppen! Det är bara att plugga i lurarna i öronen och sen göra som damen säger. Och det går alldeles utmärkt att lyssna på musik eller som i mitt fall ett avsnitt av Maratonpodden.

12436126_10153094978487574_1771412322_n

Men wow! Känslan av att kroppen faktiskt inte är helt borttappad, att den faktiskt minns vad den gjorde innan graviditeten! Jag var verkligen beredd på att det skulle kännas som att springa i sirap men nej, jag kan inte påstå att jag flög fram men det kändes betydligt lättare än jag trodde.

12435769_10153094978427574_540298421_n

Sen ska jag inte lura mig själv. Jag sprang på löpbandet och det är lättare än att springa ute. Det är även betydligt tråkigare. Så om vädret håller, så ska jag nog variera med löpning utomhus.

Efteråt blev det lite benstyrka. När jag stod i duschen kändes det som om jag hade kunnat ta i mer, men när jag gick ned för trapporna kände jag att jag tagit i tillräckligt. Det blev att hålla ett stadigt tag i trappräcket nedför trappstegen.

Träningsvärken kommer inte att bli nådig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s